Onze winkel

De angstaanjagende lessen van Merlijn

Joachim's nieuwste roman 'Merlijn' is vandaag gepubliceerd.
Het is een verhaal over hoop en wanhoop; blijft de mensheid bestaan of gaan we ten onder aan onze eigen arrogantie en een gebrek aan intellect?
In deze roman probeert hij antwoorden te geven op vragen die vooral de laatste decennia door tallozen worden gesteld. De angst voor de snelle technologische ontwikkelingen en de daarmee gepaard gaande bedreigingen zoals: vervuiling, klimatologische veranderingen, verlies van ecosystemen en toenemende spanningen.
Met name de kloof tussen alles hebben en niets hebben wordt almaar breder, terwijl tegelijkertijd een steeds groter deel van de mensheid deel wil hebben aan de welvaart die het Westen zich heeft verworven. Dit betekent een groeiende druk op de niet onuitputtelijke voorraden en een daarmee gepaard gaande globale vervuiling die met lapmiddelen als alternatieve energiebronnen niet valt in te dammen. Wij willen ons persoonlijke vervoer, wij willen kriskras over de wereld reizen en wij willen de meest onnutte spullen vrij kunnen kopen, koste wat het kost en deze kostprijs kon wel eens heel hoog blijken te zijn.
Het helpt niet om problemen voor ons uit te blijven schuiven. Bovendien is welvaart een begrip dat teniet wordt gedaan op het moment dat welzijn in gevaar komt.
De hoofdpersoon in Merlijn wordt meegenomen naar een reeks alternatieve (parallelle) werelden waarvan de bewoners allemaal op hun eigen manier het hoofd bieden aan specifieke problemen. Soms met succes en soms met desastreuze gevolgen. Ligt in deze ervaringen een kans voor de toekomst van onze soort?

Merlijn

Design bank

van een modern jasje voorzien; volledig nieuw bekleed en gerestaureerd. prijs €600.-

Kultuur-Fabriek

Adoptie, en Art-Deco stoel

onze stoelen; zo maken wij van oud weer nieuw
de troon met grijze bekleding kost €500.- De Art-Deco stoel heeft u al voor €300.-

Kultuur-Fabriek

Schilderingen op canvas, van Elzbieta Olbrycht

de schilderijen van Ella zijn te koop vanaf €400.-

Kultuur-Fabriek

Prenten van Joachim

gemengde techniek: deels met de hand, deels digitaal. Vanaf €125.-

Kultuur-Fabriek

Katikaze Mode & Modieuze Accessoires

handwerk van Katikaze. Informeer naar modellen en prijzen; het is makkelijker en goedkoper dan u denkt

Kultuur-Fabriek

Onze afdelingen

meubels

Klik naar onze meubel afdeling, en zie welke juweeltjes wij maken van wat vaak door anderen wordt afgedankt. Restaureren, opknappen en stofferen, en natuurlijk het vakmanschap van mensen die vaak op de gewone manier maar moeilijk aan de slag kunnen. Zonde toch!

schilderijen

In onze galerie hangen de kleurrijke en intrigerende abstracten van Elzbieta Olbrycht. Een Poolse kunstenares die al jaren in Zuid-Limburg woont. Haar werk past, waar u het ook hangt, en dat is precies haar bedoeling.

prenten

De prenten van Joachim, klaar om ingelijst te worden (of wij doen dat voor u), met onderwerpen die hier gewoon uit de omgeving zijn geplukt, en voor altijd bewaard in digitaal gemanipuleerde grafiek.

Mode & Modieuze Accessoires

De mode van Katikaze; ontstaan in Belgie, maar vanaf nu ook verkrijgbaar bij de Kultuur-Fabriek. Maten, prijzen, etc. op aanvraag