english deutsch francais espanol

Over ons

ANBI status
Kultuur-Fabriek

De oprichtingsvergadering vond plaats in Maastricht aan het Vrijthof 17B op 18 september 2013. Het is een initiatief van Dominique (Nick) Wolfs. De overige participanten zijn: Elżbieta Olbrycht, Joachim Wilbers en Massimo Wolfs.

Over ons

Dit initiatief ontstond dankzij ervaringen met re-integratie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waarbij bleek dat er vooral op cultureel gebied weinig mogelijkheden zijn.

Vooral mensen die vaak na lange tijd zonder werk komen, hebben soms het gevoel kansen te hebben gemist; kansen die in veel gevallen vertaald kunnen worden als een gebrek aan mogelijkheden in het verleden.

Naar inzicht van de stichting werd en wordt er te weinig rekening gehouden met individuele mogelijkheden en behoeften, wat een deel van het huidige hoge arbeidsverzuim en werkloosheid kan verklaren; futloosheid door het gevoel op de verkeerde plaats te zijn, of voor de foute levensinvulling te hebben gekozen.

Hierin wil de Kultuur-Fabriek een veranderend steentje bijdragen d.m.v. het aanbieden van kunstzinnig gerichte ervaring en scholing die re-integratie op een ander niveau mogelijk maakt en mensen in staat stelt een gedifferentieerde en zinvolle besteding te vinden in hun zoektocht naar werk.

De participanten: (introducties zullen volgen)
Bestuur: Nick Wolfs (initiatiefnemer en voorzitter)
Massimo Wolfs (secretaris, penningmeester)
Deelnemers: Elżbieta Olbrycht
Joachim Wilbers

Impressies

max-perience

Een project om vervroegd schoolverlaters een streven te geven samen met coaches/begeleiders, buddies en ambachtslieden, hun persoonlijke passies en talenten te ontdekken en te amplificeren

onze winkel

Neem een kijkje en zie wat wij maken, zoals de schilderijen van Elzbieta, de prenten van Joachim. Of onze meubels, die worden gemaakt door vakmensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Origineel en innovatief; zeker de moeite van het kijken, en wellicht van het kopen waard.

Mosae Musica in de Muziekgieterij

Ons "wereld vermaarde" muzikale project, tijdens welk jongeren uit alle geledingen kunnen communiceren d.m.v. van hun instrumenten, en o.l.v. ervaren en professionele docenten.

Een Pools muziekproject

De "oermoeder" van Mosae Musica; daar waar het allemaal begon: in Polen. Workshops voor en met jongeren; waarbij ze gedurende een midweek of weekend op muzikale wijze elkaar leren kennen en communiceren. Daarbij begeleidt door internationaal vermaarde muzikanten.