english deutsch francais espanol

Meubels naar Wens

ANBI status
Kultuur-Fabriek

Ons uitgangspunt is design te vervaardigen van gerecyclede materialen en milieuvriendelijke producten onder begeleiding van ervaren ambachtslieden en/of kunstenaars, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die zonder dit het ambacht niet zouden kunnen uitvoeren. Ook hierbij staat de relatie tot de opdrachtgever centraal voor zowel ontwerp, materiaal, kleur, stijl en maat.

Meubels naar Wens

Voorop staat het doorgeven van ambachten aan een jongere generatie waardoor succes gewaarborgd wordt m.b.t. sociaal-maatschappelijke en tevens commerciƫle groei. Elk design krijgt hiermee een persoonlijke handtekening en is op zichzelf uniek.

Projecten

Adoptiestoel

Een stoel geadopteerd en gered van de vuilnisbelt. Na de verse bekleding, wat hand en spandiensten links en rechts, weer als nieuw.

L'Appetito

Restaurant l'Appetito gaf ons de opdracht terrastafels te maken naar hun eigen ontwerp, en op bestaande driepoten.

Art Deco

Dat we ook met bestaand design overweg kunnen bewijst deze Art Deco stoel die dringend van nieuwe stof moest worden voorzien.

Bankje

Dit bankje was onze eerste meubel opdracht. Het foeilelijke sky leer moest worden vervangen, waarna we dit meubel van een prachtige lederen dek voorzagen.

Casina

Ook deze Casina stoel is een bestaand en delicaat design dat door onze vakspecialist en stoffeerder van een volwaardige nieuwe jas werd voorzien.

Design bank

Dit is een heel ander verhaal: Afgedankt en rijp voor het stort kochten we het restant op om het geheel te restaureren tot dit fraaie en kleurrijke resultaat.

Donatie stoel

Zoals de naam al aangeeft kregen we deze stoel gedoneerd. De eigenaar vond het zonde om weg te gooien, en wij knapten het dankbaar op, en voorzagen het van een geheel nieuwe bekleding.

Jaspers bank

Iemand kan zeer gehecht zijn aan een meubel; wat hier zeker het geval was. En wij kweten ons van een taak, maakten het meubel als nieuw, tot grote tevredenheid van de eigenaar, zoals is te zien.

Starck

En wat te denken van deze Philippe Starck stoeltjes: wereld design dat door ons werd gerestaureerd, opgeknapt en van nieuwe stoffering voorzien.

onze winkel

Neem een kijkje en zie wat wij maken, zoals de schilderijen van Elzbieta, de prenten van Joachim. Of onze meubels, die worden gemaakt door vakmensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Origineel en inovatief; zeker de moeite van het kijken, en wellicht van het kopen waard.