english deutsch francais espanol

Kunst naar Wens

ANBI status
Kultuur-Fabriek

Stichting Kultuur-Fabriek verkoopt kunst op maat aan particulieren en bedrijven. Het zwaartepunt ligt op abstract werk dat de term "decoratie" overstijgt; ten alle tijden is hierbij sprake van een uniek werk.

Kunst naar Wens

De aanpak is op maat (zoals de ateliers in de roemruchte "Gouden Eeuw") en in samenspraak met de opdrachtgever komen in de ateliers van de Kultuur-Fabriek kunstwerken tot stand die beantwoorden aan specifieke noden, behoeften en wensen. Hierbij kan worden gedacht aan thematisch werk maar ook specifiek werk dat bedrijfsgericht de uitstraling van de opdrachtgever onderstreept door b.v. het bedrijf zelf of haar logo erin te verwerken. Kunst heeft voor het bedrijfsleven, instellingen en particulieren altijd al een grote uitstraling gehad welke alleen maar kan verhogen door een optimale samenwerking van maker(s) en opdrachtgever.

Projecten

Kunst aan het Vrijthof

Werk van Elzbieta dat tot stand kwam in de periode dat de Kultuur-Fabriek haar kantoorruimtes aan het Vrijthof in Maastricht had. Ook hier valt de horizontale verdeling op die zo kenmerkend is voor haar werk. Het betreft hier vooral acryl op linnen.

Kunst aan de Maas

Nadat de Kultuur-Fabriek haar kantoorruimte inruilde voor het huidige pand aan de Blekerij, kleurt het werk van Elzbieta feller. Wellicht door het helderder licht op deze locatie dankzij de waterreflectie van de Maas.

Prints uit de Regio

Joachim maakt lange wandelingen in de directe omgeving, en gebruikt de hieruit ontstane foto's als basis voor zijn grafische werk, dat middels een gemengde techniek van manuele doordruk en digitale bewerking tot stand komt.

Horyzont

De nieuwste reeks van Elzbieta wordt vooral gekenmerkt door het doek in twee ongelijke delen d.m.v een "horizon" te verdelen. Hierdoor krijgen de abstracten een sterk landschappelijk karakter.

onze winkel

Neem een kijkje en zie wat wij maken, zoals de schilderijen van Elzbieta, de prenten van Joachim. Of onze meubels, die worden gemaakt door vakmensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Origineel en inovatief; zeker de moeite van het kijken, en wellicht van het kopen waard.